El 12 d’abril, fem esport a casa

El dia 6 d’abril es el Dia Mundial de l’Esport. Aquest any, en l’excepcionalitat  en que ens trobem, ho celebrem fent esport a casa.

esport a casa

Des de la declaració de l’estat d’alarma que els nostres hàbits diaris han canviat i els hem adaptat a les necessitats i recursos que tenim dins de casa. És molt fàcil caure en el sedentarisme ja que realitzar exercici físic a casa és més complicat per falta d’espai, eines i motivació externa.

Per aquest motiu, al llarg d’aquests dies han sorgit de forma individual per part de professionals de l’esport molts programes d’entrenament virtuals i vídeos tutorials amb propostes per fer esport a casa. A més, les institucions tampoc es queden enrere i ens plantegem reptes per seguir movent-nos i seguir amb uns hàbits saludables durant el confinament.

Barcelona es mou dins de casa

L’Ajuntament de Barcelona ha creat la campanya “Barcelona es mou dins de casa”. Amb aquest lema promou iniciatives com per exemple una convocatòria massiva de tots els barcelonins i barcelonines a sortir el dia 12 d’abril a les 12 del migdia al balcó a fer esport. Prèviament es penjarà  una coreografia a les xarxes socials de l’Ajuntament i també s’emetrà a la televisió pública, Betevé. Les famílies podran preparar-se-la amb antelació i realitzar-la al seu balcó el mateix dia 12.

Esport a casa
Imatges de la jornada INDESUP 2018

#Confinacursa, una cursa familiar confinada

Aquesta proposta sorgeix al municipi de Vilafranca del Penedès. Com totes les curses de Catalunya es celebren en diumenge, aquesta no en serà una excepció. Es convoca el diumenge 12 d’abril a les 11 del matí a tots els ciutadans del municipi a córrer 1km en família dins de casa. Per participar-hi cal fer una inscripció prèvia amb el pagament simbòlic d’1€ que es destinarà a la campanya #joemcorono.

Al llarg d’aquestes dies, estarem pendents per si algun altre municipi es suma a celebrar el dia Mundial de l’esport. En aquest article actualitzarem la noticia afegint la nova iniciativa per a que els residents del poble o la ciutat hi puguin participar.

Adelina Agustí, directora de Job Dream Consulting