Secrets per trionfar a Infojobs

Durant l’última dècada, Infojobs ha sigut el portal web de feina més utilitzat. El gran volum de candidats registrats la converteix en una de les webs més eficients per les empreses que necessiten cobrir un lloc de treball. Com eficiència entenem la capacitat d’aconseguir que en un període breu de temps un gran nombre de candidats es registrin a l’oferta.

Avui us volem desgranar Infojobs i parlar dels elements que us poden jugar a favor o en contra si us inscriviu en una de les seves ofertes.

Per una banda, una de les virtuts d’aquesta plataforma és la immediatesa en que l’empresa comença a rebre candidatures. El seleccionador iniciarà el cribatge curricular tan bon punt rebi els currículums. Si entre els primers troba el talent necessari probablement no arribarà al CV número 150.  Així doncs, no esperis a demà per inscriure’t si pots fer-ho avui mateix. Aquesta diferència d’hores pot ser significativa i decidir ser preseleccionat o descartat en el procés de selecció.

Per altra banda, el que per les empreses és una avantatge, pels candidats si no es treballa bé, pot ser un inconvenient. El gran volum de candidats registrats a Infojobs fa que les empreses tinguin un ventall molt ampli de professionals per comparar, en canvi pels candidats, això pot significar més competència buscant la mateixa oportunitat laboral. Ara bé, què pots fer per ser més competitiu i guanyar la partida? Et donem alguns consells:

Inscriu-te dels primers en l’oferta.

Si verdaderament vols aconseguir la posició, redacta una carta de presentació personalitzada. Demostra el teu interès.

La carta de presentació ha de ser curta i directa. Recorda que el seleccionador llegeix molts currículums al llarg del dia. Si escrius una carta llarga simplement omplint paraules no cridaràs la seva atenció.

Les preguntes del cribatge són importants. Pren-te el teu temps per respondre-les el millor possible. Pot ser tant important pel responsable de RH aquest contingut com el del CV.

Actualitza la informació del perfil. El perfil d’Infojobs igual que el teu CV ha d’estar actualitzat. Sobretot informar si actualment estàs treballant o no, si has cursat alguna nova formació o en el cas necessari, modificar les dades de contacte si aquestes han canviat. L’empresa veurà informació teva relativa al tipus de feina que busques: possibilitat per traslladar-te de ciutat, rang salarial en el que busques feina, etc. Recorda actualitzar aquestes dades si hi ha variacions.

La foto, com en el CV, ha de ser professional i actual. No mantenir la mateixa foto des de que et registres a la web, sinó renovar-la en els moments en que la teva imatge també vagi canviant.

No oblidis que tot i que Infojobs és una magnífica web per trobar feina també hi ha altres estratègies per buscar feina. No et centris únicament amb aquesta eina i aprofita totes les que hi ha al mercat. En un altre article parlarem de les diferents fonts de reclutament que utilitzen els responsables de RH per buscar candidats.

Adelina Agustí, directora de Job Dream Consulting