Estimats reis mags, busco el candidat ideal

Creure que existeix el candidat perfecte per cada lloc de treball és com el nen que espera que els reis mags d’orient li entreguin tots el regals demanats en la carta. Depèn de com d’exigent sigui aquesta carta, es realitzarà o no la profecia.

Totes les empreses quan necessiten cobrir un lloc de treball volem captar el professional més brillant del mercat laboral. A més, demanem que la nova incorporació aporti un nou valor en el departament o fins i tot, en la companyia.

A partir d’aquesta idea es genera un llistat d’atributs que el candidat haurà de complir. En ocasions aquest llistat d’exigències es realista però en d’altres ho conjuga amb elements fantasiosos.

Us compartiré una anècdota.

Una empresa que gestiona una instal·lació esportiva en un municipi de Barcelona, va demanar a l’equip de Job dream, un professional de l’esport per impartir en el seu gimnàs, 3 classes els dissabtes al matí, més 2 hores de socorrista. Era necessari tenir la titulació per desenvolupar l’activitat dirigida, títol de socorrista aquàtic, carnet de cotxe i vehicle propi (al lloc de treball només si pot accedir amb transport particular ja que el públic no hi arriba). Demanaven un monitor amb un mínim de 2 anys d’experiència oferint un contracte de 2 mesos, 4 hores a la setmana. El preu/hora es va definir segons conveni.

Per trobar aquest professional va ser necessari remoure cel i terra, invocar a la Verge Maria i el Pare Sant, així com fer la carta als Reis mags i implorar que ens concedeixin el desig de trobar el candidat/a que justament en aquest moment compleixi tots els requisits i estigui interessat en l’oferta tant per les funcions a realitzar com per les condicions laborals.

Les empreses hem de prendre consciència i valorar com de realista i/o fantasiosa és la nostra carta als reis.

Com una regla de tres, aquesta dada ens indicarà el rang salarial i el temps de dedicació necessari per captar i seleccionar el millor professional per aquest lloc de treball.

Adelina Agustí, directora de Job Dream Consulting