Els 5 errors que no has de cometre en una entrevista de feina

L’entrevista personal és el moment en que el candidat s’ho juga tot a una carta. Per no posar la carta incorrecta sobre la taula, et presentem 5 errors comuns que molts candidats cometen i tu, a partir d’avui, ja no cauràs.

Per un candidat arribar a l’entrevista personal és el mateix que per un comercial aconseguir una reunió amb aquell potencial client que porta temps perseguint.  

El candidat porta, en els millors dels casos, varies setmanes responent ofertes de feina. Si ha seguit unes pautes correctes, haurà personalitzat cada una de les respostes. Potser l’hauran respost d’algunes d’elles mantenint una entrevista telefònica amb el seleccionador. I després de tot aquest procés, del temps dedicat i l’angoixa que acompanya buscar feina, el candidat aconsegueix una entrevista personal.

Arribar a l’entrevista significa que ho tens tot de cara ja que la teva candidatura ha passat molts filtres i els seleccionadors només volen conèixer aquells qui desperten el seu interès per cobrir el lloc de treball.

Imatges de la jornada INDESUP 2018

A continuació, perquè aprofitis al màxim l’oportunitat, des de Job dream t’assenyalem 5 errors que no has de cometre mai més durant una entrevista.

No portar el currículum imprès. No et presentis mai a una entrevista de feina sense el currículum en paper. En ocasions és el propi seleccionador que et demana que et presentis a l’entrevista amb el currículum imprès. En tot cas, te’l demani o no, porta’n dues còpies. Presentar-te amb el currículum diu molt de la teva motivació per treballar. Mostres ser una persona organitzada, atenta als detalls i sobretot, interessada en l’oferta.

Arribar a corre-cuita. És important arribar puntual però encara ho és més la imatge que donis en arribar. Pren-te 2 minuts abans d’entrar per arreglar-te, respirar i concentrar-te en l’entrevista.

Dirigir la conversa. Tot i que és positiu que el candidat es mostri còmode durant l’entrevista mantenint cert control sobre la conversa, en cap cas has de passar per davant de l’entrevistador. T’aconsellem esperar a que t’indiqui on has de seure, respectar el torn de paraula, així com respondre a les preguntes sense divagar en altres temes que no siguin d’interès.

Preguntar pel salari. Per tots els treballadors és important la retribució econòmica i demanar aquesta informació no és perjudicial si es fa en el moment oportú. En la primera entrevista no és el moment més indicat per fer aquesta pregunta. Fer-la podria indicar a l’entrevistador que l’únic que t’interessa del lloc de treball és guanyar diners. Així que t’aconsellem que aquesta sigui de les últimes consultes que facis. En un altre post trobaràs consells sobre preguntes apropiades per realitzar en una primera entrevista de feina.

Marxar sense agrair l’oportunitat. El seleccionador entrevistarà a diversos candidats i a cadascun d’ells li destinarà temps per conèixer-los i analitzar-ne el perfil al detall. Agraint-li el temps dedicat i l’oportunitat, li reconeixeràs la feina i mostraràs bona educació.

Adelina Agustí, directora de Job Dream Consulting