Descobreix quina és la teva generació

Parlem de les arxiconegudes generacions: Baby boom, generació X, generació Millenial i generació Z. 

Tothom pertany a una generació, conseqüència de la seva data de naixement. Així que, vulguem o no, formem part d’un grup nombrós de persones i és impossible pertànyer-ne a un altre. Estem classificats de la mateixa manera que un galgo forma part del grup gossos o la petúnia és una flor. Categoritzar simplifica el món i ens facilita entendre’l.

El primer que ens plantegem és qui bateja cada col·lectiu i perquè sorgeix la necessitat de marcar un canvi generacional. El motiu en tots els casos respon a un moviment social i un personatge reconegut, normalment artista, anomena el grup amb un nom concret. A vegades fa fallida i no enganxa a la comunitat però d’altres, si i d’aquestes són de les que parlarem.

SER D’UNA GENERACIÓ O UNA ALTRA TÉ EFECTES EN EL MERCAT LABORAL

Des de Job dream ens interessem en conèixer a quina generació pertany cada candidat que participa en els processos de selecció que gestionem. Aquesta informació ens ajuda a entendre quines circumstancies del mercat laboral ha viscut en el passat i en el present, i com aquestes han pogut afectar en la seva candidatura actual.

CATEGORITZACIÓ DE LES GENERACIONS

QUÈ BUSQUEN LES EMPRESES?

El mercat laboral és dinàmic i vital, on els trienis i els llocs de treball per sempre han desaparegut. Les seves necessitats van de la mà de l’evolució de la tecnologia emmarcat en un món digital.

En conseqüència, els responsables dels recursos humans de les empreses no busquen treballadors de determinades generacions sinó professionals amb certes habilitats. Per exemple, dues de les competències més demandades són la capacitat de treball en equip i la flexibilitat per adaptar-se a un entorn canviant.

Autora: Adelina Agustí, directora de Job Dream

Els comentaris estan tancats.