CARTA DE LA DIRECTORA ALS ALUMNES

Paraules clau per despertar en el món laboral

Aquesta setmana, l’Adelina Agustí, directora de Job Dream Consulting, va impartir en la 3a Jornada: Mou-te! Fes de l’esport la teva feina, una ponència sobre competències professionals per accedir al món de l’esport.

WhatsApp Image 2019-11-27 at 23.06.12

L’equip d’assessorament laboral del departament de joventut de l’Ajuntament de Barcelona, fa 3 anys que organitza una jornada per joves estudiants i futurs professionals de l’esport. En aquesta jornada s’hi imparteixen diferents ponències i serveis de networking amb empreses del sector. Des de Job dream vam creure en aquest format des del principi i participem transmeten als assistents, el nostre know-how en la gestió de processos de selecció en el sector esportiu.

Avui, un dia després, fem un exercici de reflexió i ens dirigim a vosaltres, els alumnes.  

Us arriba el moment en que heu de fer un pas endavant. Es tracta de sortir de la zona de confort i arriscar-vos a entrar en el mercat laboral. Quan decidiu donar aquest pas, coneixereu de primera mà què és un procés de selecció.

Però no us preocupeu, sou joves preparats, amb formació acadèmica suficient com per a què les portes del món professional s’obrin i aparegui l’oportunitat que us mereixeu. Ara bé, el títol acadèmic per si sol, no serveix de res. En una entrevista de feina a més de valorar els coneixements i competències tècniques que es desenvolupen en el lloc de treball també es valora en alt grau, l’actitud, els valors i les competències personals. Sabeu per què  es valoren tant? Perquè a diferència del coneixements teòrics, aquestes 3 variables són molt difícil d’ensenyar i aprendre. Per tant, durant el procés de selecció, des del moment en que envies el teu CV per postular-te com a candidata en una oferta de feina, fins l’entrevista final, centrat en mostrar una bona actitud, demostrar quins són els teus valors i les teves habilitats personals i socials.

WhatsApp Image 2019-11-27 at 23.04.18

El PROCÉS DE SELECCIÓ ÉS UN PROCÉS DE VENDA

No t’oblidis que el procés de selecció és un procés de venda. Per tant, si el que vens és la teva candidatura, vesteix-la i maquilla-la tan bé com puguis perquè el seleccionador la vegi tan bonica com pot arribar a ser. Analitza les teves habilitats i fortaleses per mostrar-les en l’entrevista. Coneix també les teves debilitats i prepara un argument per demostrar autoconeixement i una estratègia per millorar aquestes mancances.

Per últim, si t’interessa un lloc de treball sigues dels primer en arribar. No esperis que l’empresa truqui a la teva porta com un Pare Noel amb un lloc de treball sota el braç. Arrisca’t i fes tu el pas. Envia una autocandidatura redactant bé el correu electrònic en el que adjuntaràs el CV.

I no se’m podia oblidar dir-vos que els detalls compten. Que és possible que la teva foto de perfil del whatsapp l’estigui veient ara mateix un responsable de RH., o que arribar tard a una entrevista ens pot passar a tots, el punt està en avisar del retard a la persona que entrevista.

En el moment que ho necessiteu Job Dream Consulting us donarà la benvinguda al mercat laboral i l’acompanyament necessari.

BENVINGUTS!

Adelina Agustí, directora de Job Dream Consulting