ABUELOS, la pel·lícula que explica la realitat del mercat laboral

El mercat laboral és canviant i dinàmic. La seva interpretació depèn dels ulls que el mirin. El desconeixement de l’estudiant de 23 anys pot considerar-ho una atractiva aventura amb infinitats d’oportunitats per explorar. Un home o dona de 45 anys amb un contracte indefinit i amb progressió professional,  probablement  creurà que el mercat laboral li ha ofert assolir èxit, estabilitat econòmica i inclús, potser personal.  Ara bé, pel professional que amb 50 anys l’acomiaden després d’haver-ne treballat 15 en la mateixa empresa, de sobte dibuixarà el mercat laboral com un escenari caòtic i incert.

ABUELOS

Aquests dies en que ens hem de resguardar tots a casa, protegint-nos del coronavirus, us recomanem la pel·lícula, Abuelos.

La pel·lícula ens narra la història d’un senyor, Isidro Hernández,  de quasi 60 anys. Després de molts anys es troba a l’atur. Busca feina de comercial però per culpa de l’edat es topa amb les portes del mercat laboral, tancades. Cerca l’oportunitat laboral a través del networking o com diria ell, trucant a contactes o amics. Participa en processos de selecció i no entén que l’important ja no és el CV, sinó les competències que mostres durant el procés de selecció. Que les entrevistes de feina no són el que eren, sinó que es fan estranyes dinàmiques de grup on et demanen que facis un speech venent una tassa per esquerrans o pensis en què t’enduries a una illa deserta.

L’Isidro es veu fora de joc. De sobte les regles del mercat laboral han canviat i no les compren. No aconsegueix l’oportunitat per la reinserció laboral, així que com diu el seu amic Desideiro, “si Mahoma no va a la montaña, la montaña va a Mahoma”. A partir d’aquí sorgeixen un seguit de propòsits que normalment no van associats a persones de la seva edat (generació del baby boom), sinó dels mil·lenials*.

Descobreix quina és la teva generació

Abuelos està plena de reflexions sobre el mercat laboral. Lliçons que hem d’aprendre més aviat que tard. I alguns tocs d’humor que seran benvinguts en aquests dies tan difícils.