Per tenir un bon currículum, evita aquests 5 errors

Avui ens centrarem en com millorar la teva presentació en el mercat laboral corregint, si és necessari, el currículum vitae.

No menyspreïs el currículum. És la primera informació que rebrà el responsable de RH sobre tu. Tant el contingut com el seu disseny emet un missatge de com ets. Creus que el teu CV és una bona carta de presentació? Diu realment el què vols que digui?

A Job dream rebem de mitjana 30 nous CVs diaris. Com experts en recursos humans, us presentem 5 errors que molts candidats cometen en el disseny del CV.

No indicar correctament les dades de contacte. És important que en el currículum, com si d’una targeta de visita es tractés, hi hagi tots els canals possibles de contacte. I que tots ells estiguin complets i correctes. Alguns dels errors que ens trobem a Job dream en els CVs que ens arriben són:

  • No mostrar la direcció postal de residència o bé no incloure-hi la població.
  • Tenir perfil de LinkedIn i no indicar-ho.
  • Presentar-se amb un correu electrònic no professional.

Escollir una foto de Facebook. El CV és una presentació on el seu contingut ha de mostrar professionalitat. La foto també. Decidir-se per una foto no preparada exclusivament pel CV denota falta de serietat. En un nou article del blog de Job dream trobareu informació sobre com ha de ser la foto del CV.

Superar les 2 pàgines d’extensió. Sumar experiència laboral no justifica tenir més de 2 pàgines de CV. El CV ha de presentar el teu perfil professional i no entrar en els detalls que ja explicaràs en l’entrevista. Com hem mencionat en el primer punt, pensa com si es tractés d’una targeta de visita i no una autobiografia.

No incloure les dates d’inici i fi. Totes les experiències professionals i formacions acadèmiques tenen un inici i un fi que cal esmentar en el CV. D’aquesta manera el seleccionador pot entendre millor el teu recorregut. En el cas contrari, si no inclous les dates el converteixes en un CV caòtic i més difícil d’entendre.

Mostrar únicament formacions i experiències laborals. El que interessa al reclutador, no són només les titulacions i empreses o llocs de treball que s’han ocupat, sinó també els coneixements informàtics, nivells d’idiomes i altres competències personals.

Adelina Agustí, directora de Job Dream Consulting