Totes les empreses estan obligades a registrar l'horari de feina dels seus treballadors

Des del 12 de maig,  el no compliment del registre podrà suposar una multa d’entre 626€ i 6.250€.

Control horari

Segons dades de la Encuesta de Población  Activa, cada setmana de 2018 es van realitzar 6,4 milions d’hores extraordinàries a tota Espanya. El 48% d’aquests treballadors declaren no haver-les cobrat i per tant, no haver-les cotitzat a la seguretat social.

Per controlar les hores reals de feina, s’obliga a les empreses a registrar l’inici i fi de la jornada laboral de tots els seus treballadors independentment de si ho fan a mitja jornada o jornada completa.

Cada organització, prèvia negociació amb el representant dels treballadors, podrà decidir el sistema de registre que millor s’adapti a les seves necessitats. En el cas de llocs de treball que es desenvolupin fora del centre de treball es proposa un registre de geolocalització. 

Caldrà conservar els registres durant un període de 4 anys. Durant aquest temps només els responsables de l’empresa autoritzats i el propi treballador podrà consultar la informació.

AVANTATGES I INCONVENIENTS

Le companyies  més perjudicades seran en la seva majoria petites i mitjanes empreses que ofereixen flexibilitat laboral o teletreball. Controlar les hores de feina en aquestes situacions pot ser més complex que en organitzacions amb horaris de feina molt definits i presencials al centre de treball.

En positiu, el control de la jornada dels treballadors comptabilitzarà les hores reals de feina i posarà sobre la taula les hores extraordinàries treballades. D’aquesta manera els treballadors podran reclamar la seva remuneració o compensació en descansos.

5 comentaris a “Totes les empreses estan obligades a registrar l’horari de feina dels seus treballadors.”

 1. I was curious if you ever thought of changing the structure of
  your blog? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so
  people could connect with it better. Youve got an awful lot of text
  for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better?

 2. Hi there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading through your blog posts.

  Can you suggest any other blogs/websites/forums
  that deal with the same subjects? Many thanks!

Deixa un comentari